Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Monki + Weekday Suomeen - hyvä vai paha?

torstai 25. maaliskuuta 2010

Monki + Weekday Suomeen - hyvä vai paha?

Iltalehti.fi:stä löytyy uusin postaukseni!

Tunnisteet:

6 kommenttia:

Blogger Annika kirjoitti...

musta on ainakin ihan kiva, että tänne suomeenkin saadaan joskus jotain uutta! ei sitten aina ruotsista asti tarvitse hamstrata noiden putiikkien vaatteita. ja kyllähän sinne ruotsiin jää vieläkin iso määrä sellaisia kauppoja joita ei täälää vielä ole..!

25. maaliskuuta 2010 klo 19.40  
Anonymous Annis kirjoitti...

Ei tee mieli kirjoittaa kommenttia tuonne Iltalehden sivuille, kai täälläkin saa kommentoida siellä puolella julkaistuja kirjoituksia?

Tuntuu jotenkin omituiselta, kun usein kovasti haikaillaan "takapajuisesta" Suomesta puuttuvien liikkeiden perään.. ja nyt kun osa näistä liikkeistä "viimein" saapuu, pelätäänkin kovasti jonkin ihmeen yksilöllisyyden menetystä. En siis viittaa tällä sinuun Irene, vaan kommentteihin, joita olen nähnyt/kuullut siellä ja täällä.

Täytyy olla aika itsekäs snobi ja elitisti halutakseen pitää tietyssä liikkeessä käynnin mahdollisimman vaikeana. Itsevarma, tyylikäs ihminen ei tarvitse henkilökohtaista vaatturia näyttääkseen kiinnostavalta eikä aloita pikkumaista ruinausta, jos jollakin toisella sattuu olemaan sama paita päällään. Tässäkin blogissa näkynyt kuva kolmesta bloggaajasta samalla raitatunikalla varustettuna osoitti mielestäni täydellisesti, ettei kyse ole niinkään siitä, MITÄ päälleen pistää, vaan siitä, MITEN sitä vaatetta pitää. Jos persoonaa riittää, se kyllä paistaa minkä tahansa vaatekappaleen läpi, kuten kyseisen kolmen neidon tapauksessa. Ja tuskinpa sinunkaan miesystäväsi näyttää samalta ne "porkkanahousut" yllään kuin sinä muutama päivä sitten =).

Jos perustaa erikoisuutensa muutaman ulkomailla sijaitsevan liikkeen valikoimiin, on kyllä aika hakoteillä. Yksilöllisyys syntyy henkilökohtaisesta näkemyksestä ja yhdistelystä, ei jonkin "harvinaisen" ruotsalaisen ketjuliikkeen mallinukelta kopioituun univormuun.

Toisaalta tästä näkemyksestäni seuraa myös se, että oikeastaan Monkia, Weekdayta taikka mitään muutakaan Suomesta puuttuvaa liikettä ei erityisemmin tarvita. Neuvokas ja tyylikäs yksilö kun löytään varmaan nykyisestäkin valikoimasta sopivaa päällepantavaa.. Muutenkin Suomen "takapajuisuutta" muodin suhteen voitaisiin ehkä paremmin korjata kehittämällä omia vaatteita ja konsepteja sen sijaan, että aina hankittaisiin kaikki rakkailta naapureiltamme.

Taisi tulla hieman pidempi vuodatus..

25. maaliskuuta 2010 klo 20.15  
Blogger Prefecta kirjoitti...

Henk.koht. elämänlaatuni ei ole pahemmin kärsinyt noiden liikkeiden puutteesta, joten eivät ne taida kamalasti sitä parantaakaan.
xoxo, Prefecta
Another Fab Day

25. maaliskuuta 2010 klo 20.57  
Blogger Hanna kirjoitti...

Omasta mielestäni monkin ja weekdayn vaatteet ovat sen verran tavallisia, että vaikka kuinka niitä raahaisi Tukholmasta tänne, tuskin erottuisi muista suomalaisista erityisen "erikoisena ja yksilöllisenä" pukeutujana. Tuskin monkista tai weekdaysta löytyy mitään niin järin erikoista, jonka tyyppistä ei Suomesta saisi jostakin toisesta vaateliikkeestä. Kuten anonyymi tuossa totesikin, kyllä se tyyli ja yksilöllisyys lähtee hyvin pitkälti sieltä vaatteenkantajasta itsestään, ei niinkään mistään Tukholman putiikista.

26. maaliskuuta 2010 klo 1.00  
Blogger Irene kirjoitti...

oon ihan samaa mieltä :) mun mielestä on siis aika älytöntä, että ko liikkeiden suomeen saapuminen olisi jotenkin pois joiltakin niiltä "onnekkailta" jotka voivat käydä aika ajoin shoppailemassa tukholmassa..

26. maaliskuuta 2010 klo 1.16  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ainoa harmitus siinä on, että jokaisella stadilaisella on samat rätit päällä seuraavan parin kuukauden ajan liikkeen avaamisesta :/ Mut onneks se villitys aina vähän jämähtää ensi huuman jälkeen :D

27. maaliskuuta 2010 klo 9.40  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu