Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Muotimatto

maanantai 14. joulukuuta 2009

Muotimatto

Joululahjaidea: piikkimatto! Isältä perimäni epäuskoisuuden takia en varmasti itse olisi itselleni moista härveliä hankkinut, mutta päätin kuitenkin kokeilla työpaikalta joululahjaksi saamaani piikikästä mattoa ja ah sitä autuutta! Olo on piikkikäsittelyn jälkeen todella rentoutunut! Olen siihen jo ihan koukussa.


Oma mattoni on Yantramattan-merkkinen ja se on valittu testivoittajaksi ruotsalaisessa Kropp & Själ -lehdessä. Yantramattan eroaa muista markkinoilla olevista matoista ainakin siinä, että akupainantapiikkejä on Yantrassa eniten. Nettikaupassa myydään Yantramattoa S-L koossa ja hinnat ovat 50 eurosta 65 euroon. Jos et kuitenkaan halua panostaa testivoittajamattoon, esimerkiksi Tarjoustalosta maton voi hakea kotiin 20 eurolla, kertoo vieressäni lojuva mainoslehtinen.Maton terveysvaikutuksiksi siis mainitaan muiden muassa aineenvaihdunnan lisääntyminen, unensaannin helpottuminen ja yleisen energiatason parantuminen. Matto myös stimuloi selän kipupisteitä, lieventää kipua, rentouttaa jännittyneitä lihaksia ja auttaa palautumaan psyykkisestä ja fyysisestä rasituksesta.

Yantamattanin nettisivuilla ohjeistetaan aloittelijaa seuraavanlaisesti:

Yleistä:
Asetu varovaisesti Yantramatolle. Ensimmäisten 3–5 minuutin aikana koet luultavasti jonkinlaista kipua. Kipu lieventyy vähitellen. Hengitä syvään ja rauhallisesti, rentoudu. Jaa painosi piikeille tasaisesti. Jos kipu on mielestäsi liian kova, aseta väliin ohut kangas (esim. tyynyliina, lakana tai puuvillainen t-paita). Totut tunteeseen vähitellen. Silloin voit käyttää Yantramattoa ilman kangasta.


Ihmiset ovat kipuherkkyydeltään erilaisia, ja tietyt sairaudet saattavat tehdä meistä herkempiä kivulle. Yantramatto sopii kuitenkin myös kipuherkille henkilöille. Tällöin on erityisen tärkeää kuunnella kehon signaaleja ja asettaa jotakin Yantramaton ja ihon väliin, jos kipu on liian kova.

Yhteistä useimmille käyttäjille on se, että käsittelyn jälkeen useimmat tuntevat olonsa levolliseksi — he kokevat mielihyvän tunteen.


Päivinä 1–4 suosittelemme n. 10 minuutin käyttöä.


Kokeile mielellään päiväsaikaan. Jotkut tulevat väsyneiksi käsittelyn jälkeen, jotkut nukahtavat heti. Toiset kokevat saavansa energiapiikin heti käytön jälkeen. Tämä tasaantuu, kun ryhdyt käyttämään mattoa säännöllisemmin.Päivinä 5­–14 suosittelemme n. 20 minuutin käyttöä. Käytä mattoa nukkumaan mennessä. Ei haittaa, vaikka nukahtaisit. Rentoudu, anna itsesi nukahtaa. On tärkeää, ettet tuijota kelloa. Olennaista on rentoutuminen. Ei haittaa, vaikka olisit matolla yhteensä pidempään kuin 20 minuuttia. Poista matto herätessäsi ja jatka sitten nukkumista. Toivottavasti havaitset vähitellen, että heräät levänneenä ja energisempänä uuteen päivään.


14 päivän jälkeen olet oppinut paljon Yantramatosta ja siitä miten se vaikuttaa sinuun. Tällöin voit pidentää maton käyttöaikaa, kokeile 20–40 minuuttia. Ei haittaa, vaikka aika olisi pidempikin. Jotkut pitävät lyhyitä taukoja, kun useimmat taas tuntuvat käyttävän Yantramattoa päivittäin optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi. Autoimmuunisairauksista kärsivät henkilöt näyttäisivät saavan parhaita tuloksia päivittäisestä käytöstä, erityisesti aamuisin käytettynä.

Suosittelen! Monet ovat ehkä saattaneet kokeilla mattoa jossain ja todenneet paidat päällään, ettei tunnu missään. Matolla pitää siis maata ilman paitaa, jolloin piikit porautuvat aika ihanasti selkään :)

Onko joku lukijoista jo ehtinyt vakuuttua piikkimaton terveysvaikutuksista?


Tunnisteet:

8 kommenttia:

Anonymous Maija kirjoitti...

En suosittele ostamaan noita halpisversioita, niissä piikit ovat liian teräviä eikä päitä ole siis pyöristetty kuten laadukkaammissa malleissa.

14. joulukuuta 2009 klo 13.31  
Blogger Irene kirjoitti...

Okei, kiitos tiedosta! eli ei ehkä sittenkään tarjoustaloon ;) Yantramattanin pitäisi ainakin olla laadukas kun on kerran voittanut testeissäkin :D

14. joulukuuta 2009 klo 13.38  
Blogger dolce far niente kirjoitti...

Olen miettinyt tuollaisen hankkimista, mutta jään odottamaan sun kommentteja ennen päätöksen tekemistä ;).

14. joulukuuta 2009 klo 22.15  
Blogger inni kirjoitti...

Itselle tuli tuosta ekana mieleen varmaan monillekin tuttu Heurekan lasten puolen fakiirimatto, jossa maataan nauloilla.
Tuntuu melkoiselta sijoitukselta kasaan muovisia piikkejä, kun hinta on yli 50 euron..

14. joulukuuta 2009 klo 22.27  
Blogger Martina kirjoitti...

Mä ostin just tänään tuollaisen ns. keskihintaiset maton ja kerran jo makoilin siinä. Katsotaan nyt miten se alkaa vaikuttamaan, ainakin rentouduin ja se tuntu ihan hyvältä - tietty 8h shoppailupäivä takana voi vaikuttaa jotenkin :)

14. joulukuuta 2009 klo 23.04  
Blogger Irene kirjoitti...

dolce far niente: no ainakin näin muutaman kerran käyttäneenä voin suositella, mutta tietysti joitakin vaikutuksia huomaa vasta pidemmän käytön jälkeen. ekoilla kerroilla on ainakin rentouttanut!

inni: totta, en olisi itse ehkä raaskinut ostaa mutta onneksi sain lahjaksi. ja tosiaan kun niitä halpiksia ei ehkä sittenkään kannata ostaa :/

Martina: joo sama mulla, odottelen mahdollisia muitakin vaikutuksia kuin tuon rentoutumisen ;)

14. joulukuuta 2009 klo 23.18  
Blogger dolce far niente kirjoitti...

Niin, olisin itse matosta varmasti ihan innoissani parina ensimmäisenä käyttökertana, mutta pohdin nimenomaan sitä, onko matolla niitä luvattuja pitkäaikaisia vaikutuksia! :)

15. joulukuuta 2009 klo 0.13  
Blogger Tiina kirjoitti...

Olen vakuuttunut, vaikken VIELÄ edes omista sellaista! =) hahaa

16. joulukuuta 2009 klo 12.42  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu