Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kreikkalaista mytologiaa ja grillailua

sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Kreikkalaista mytologiaa ja grillailua


Eilen oli mennä aamukahvit väärään kurkkuun, kun luin Gigantin mainoslehtisestä, että raclette-grilli maksaa vain 39,90. Ihastuin vannoutuneena juustofanina ko. grilliin työpaikkani pikkujouluissa ja haaveilin voivani itsekin investoida sellaiseen mahdollisimman pian. Luulin, että grillistä saisi pulittaa enemmän Kun näin Gigantin mainoksen, sanoin poikaystävälleni haluavani välittömästi Itäkeskukseen grilliostoksille ja illalla jo järkkäsimmekin racelette-illallisen. Illallisvieraana oli äitini, joka tuli myymään muun muassa koruja Wanhan joulumyyjäisiin. Hänet ja esimerkiksi käärmekorut löydät Wanhan alakerrasta, kun käännyt heti ovesta oikealle.

Ennen illallista kävimme Teatterikorkeassa katsomassa englanninkielisen Iphigenia-näytelmän, joka meni vähän yli ymmärryksen, mutta oli kuitenkin ihan mielenkiintoinen. Asukuvaa TeaKin aulasta:Racletesta infoa sen verran, että kyseessä siis on sähköllä lämpenevä pöytägrilli, jonka päällä (parilalla) kypsennetään yleensä lihaa ja alapuolella lämpenevissä annospannuissa esimerkiksi vihanneksia, joiden päällä on juustoa (tämä on ainakin oma lempparicombo).Netistä löytyy hyviä raclette-sapuskan ohjeita ja myös grillin mukana tuli ohjeita ja infoa esimerkiksi juustoista, jotka sopivat parhaiten grillailuun. Olen tästä aivan innoissani, koska kesällä parasta puuhaa on grillaaminen ja nyt sitä voi tehdä ympäri vuoden ja jopa pienessä kerrostalokaksiossani! Luulin, että tämä on joku uusi ja ihmeellinen juttu, kunnes äitini valaisi että racletet olivat muotia joskus 70-luvulla. No, aina oppii uutta.

Tykkään eniten grillata ananasta, paprikaa, herkkusieniä, valkosipulia ja sipulia, joiden päällä on aurajuustoa tai vuohenjuustoa.En sitten onnistunut ottamaan yhtäkään kuvaa ihanista valmiista herkuista eli sulaneista juustoista vihannesten päällä, sillä siinä vaiheessa kävin jo vesi kielellä ruokien kimppuun ja heivasin kameran jonnekin ihan muualle. Poikaystävän raclettelapio ennen grillaamista.Arvonta suoritetaan lähipäivinä!

Tunnisteet: ,

1 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oioi, mäkin haluan oman ragleten! Muistan ku grillailtin sillä yläasteella, niin hyvää<3

14. joulukuuta 2009 klo 19.20  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu