Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

It's complicated

perjantai 9. lokakuuta 2009

It's complicated

Oletteko huomanneet, että nykyään parisuhteen laadun määrittelee Facebook. Ennen se, että tapasi ensimmäistä kertaa toisen perheen oli merkittävä askel uudessa suhteessa. Se kertoi, että nyt sen on pakko olla tosissaan. Sitten kun sai avaimen toisen kämppään niin se oli menoa se.
Entä kun ensimmäiset rakkauden-tunnustukset vaihdettiin!

Nyt kaiken oleellisen kertoo Facebook. Heti eron sattuessa kaikki sadat kaverit, nekin joita et ole nähnyt kymmeneen vuoteen tai jotka olet tavannut kerran jossain bileissä, etkä edes tuntisi heitä kadulla, tietävät huonot uutiset. Kun otin single-statuksen pois seinältäni, se aiheutti muistaakseni jonkinlaista polemiikkia. Toisaalta on ihan kiva tietää, että lapsuudenystävä on mennyt naimisiin, ilman Facebookia ei ehkä olisi saanut koskaan tietää.

Spekuloin kesällä kavereiden kanssa uuden parisuhteeni laatua. En ihan tiennyt mikä on tilanne, onko tämä nyt vakavaa ja niin pois päin. Joku kysyikin, että mikä on relationship statuksemme. En ollut uskaltanut ottaa vielä niin isoa askelta, että olisin Facebook-kosinut toista. Minulle ehdotettiin, että vaihtaisin statukseksi It's complicated, mutta tämä kertoo mielestäni, että suhteessa on jotain mätää, kuin että se on uusi ja määrittelemätön.

Emme ole vielä ottaneet tätä merkittävää askelta suhteessamme. Tosin päätin tässä taannoin olla moderni nainen ja ottaa itse puheeksi mahdollisen relationship statuksen muutoksen. Ehdotukseni lytättiin täysin. Statuksen muuttaminen on näet sama asia kuin vaikkapa yhteen muuttaminen tai naimisiin meneminen, joten sitä ei kannata mainita liian aikaisessa vaiheessa. Ehkä sitten kun sormukset on sormissa ja jälkikasvut masussa, on In a relationshipin aika.

"I really love you baby."
"You too baby. In fact, I think I'm ready to take the next step."
"Really, are you sure?"
"Well, only if you're sure. I don't want to pressure you but I think I'm ready."
"Ok, let's do it. Let's change our relationship status on Facebook..."


Image and video hosting by TinyPic

Teksti ja kuva
kuva2

Tunnisteet:

10 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Niin totta!

9. lokakuuta 2009 klo 14.32  
Blogger Silja kirjoitti...

Haha, on kyllä totta! Olen joskus todistanut Facebookissa jonkun tutun suhteen "downgradaamista" (in a relationship -> i't complicated -> single). Oma status on ollut pitkään tyhjänä ja tulee varmaan pysymäänkin sellaisena suhdetilanteesta riippumatta.

Kun edellisen poikkiksen kanssa erottiin vuosi sitten, muutettiin kumpikin asetukset niin, että relationship statuksen muuttuminen ei näy uutisena. Erottiin siis "hiljaisuudessa", kun se in a relationship with vain huomaamatta katosi kokonaan. Yksi kaveri jopa tuli sanomaan, että "en mä tiennyt että te ootte eronneet, kun ei sitä lukenut Facebookissa" ;)

Mutta hei, kyllä mua kieltämättä vähän häiritsee, että poika, jota oon tapaillut muutaman kuukauden on Facebookin mukaan sinkku!

9. lokakuuta 2009 klo 15.30  
Anonymous annika kirjoitti...

Siis aivan totta! Mutta tietenkin sekin on oma valinta, että laittaako sinne alunperinkään sitä suhde-kohtaa näkyviin. Minä en oo laittanu ja hyvin tyytyväinen siitä olen. Kyllä ne ihmiset, joiden haluan tietävän seurustelenko vai en, tietävät sen ilman facebookiakin. Ja jos jotakuta se kiinnostaa, niin ainahan voi kysyä ;)

9. lokakuuta 2009 klo 15.36  
Blogger Sann. kirjoitti...

Olen usein miettinyt samaa asiaa. Otin eräänä päivänä statuksen "seurustelee" pois näkyvistä ilman sen ihmeellisempää syytä, onneksi.
Nyt, kun erosin ei minun tarvinnut selitellä asiaa 400 naamakirja kaverilleni, eikä vastailla kysymyksiin "mikä nyt tuli?".
Ihmiset, jotka oikeasti ovat ystäviäni ja kenen tarvitsee tietää seurustelenko, niin sen tietävät.
En aijo enää statustani muuttaa, jos en nyt naimisiin asti pääse.
Usein harmittaa myös, että toiset kaverini muuttavat joka toinenpäivä suhde statustaan joidenkin erimielisyyksien vuoksi. Minusta kaikkien ei tarvitse tietää, jos suhteessa on ongelmia.

9. lokakuuta 2009 klo 20.54  
Blogger avara maiju kirjoitti...

mulla kesti kans pari kk ennen kuin suostuin laittamaan kihlauksen facebookiin. piti ensin saada kertoo kaikille lähimmäisille (ja exälle, joka on edelleen tosi hyvä ystävä ja halusin kunnioittaa sitä kertomalla itse) kasvotusten. Sen sijaan yks mun ystävä oli ihan mahtava, sillä oli joku 4 vuotta on/off-suhde, ja kun se liittyi facebookiin, niillä oli tyyliin: "Maikku liittyi facebookiin. Maikku ja Pena ovat nyt kavereita. Maikku ja Pena ovat kihloissa." :)

muuten, vielä kimppakämppäilyyn viitaten, kiva kuulla että teilkin sujuu, ja siistii myös jos käyt lukemassa! kiitos :)

http://avaramaiju.blogspot.com/

10. lokakuuta 2009 klo 1.25  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

minusta on ihan luonnollista, että facebookissa lukee minun seurustelevan ja on henkilö kenen kanssa. eikai siinä sen kummempaa. sitä paitsi kaikki sen tietää muutenkin. ei minulla ole tarvis salailla tai pohtia sen kummemmin koko asiaa.

10. lokakuuta 2009 klo 9.48  
Blogger Irene kirjoitti...

anonyymi: eikö :D

silja: no mutta! nyt otat sen jäbän puhutteluun, tommonen peli ei vetele että esitetään facessa sinkkua :(

annika: totta tuokin :)

sann: no toi on aika ennenkuulumatonta että vaihdellaan statusta erimielisyyksien mukaan :D ei tulis itselle mieleenkään moinen.

avara maiju: joo toi on ihan reilua, että kertoo tärkeille ennen kuin sadoille facekavereille, mun ero tuli aika monelle yllärinä kun facesta näkivät ennen kuin olin puhunut mitään. onhan se vähän kyseenalaista..

anonyymi: no tota mieltä mäkin oon :) ei se niin vakavaa oo

10. lokakuuta 2009 klo 20.02  
Blogger Anna kirjoitti...

Hahaah, ainaki osuva tunniste tässä tekstissä :)

10. lokakuuta 2009 klo 20.03  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

tiedänpä tarinan jätkästä jonka iskurepla on "parisuhteeseen?" :D

18. lokakuuta 2009 klo 23.31  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Entä kun ei tiedä mitä ukko on laittanut facebookkiin? Itse en ole rekisteröitynyt, ja tuntuisi jotenkin typerältä ja liian uteliaalta kysellä. :D Mä oon käsittänyt ettei se oo laittanut siihen mitään, mutta silti vähän mietityttää miten asian laita on.

2. marraskuuta 2009 klo 12.03  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu