Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Reissulle Roomaan!

torstai 17. syyskuuta 2009

Reissulle Roomaan!


Tämä tyttö ottaa ja lähtee ensi kuussa ROOMAAN! En ole koskaan vieraillut kyseisessä kaupungissa, vaikka Italiassa onkin tullut pyörittyä. Joten nyt kaivataan taas VINKKEJÄ!


Olemme siis viikon verran Roomassa ja sen jälkeen huristelemme autolla Euroopan poikki takaisin Suomeen, eli koko reissuun menee melkein kaksi viikkoa. Rooma-viikon aikana ehtii varmasti pyörähtää kaikissa tärkeimmissä shoppailuparatiiseissa ja siinä sivussa hiukan katsella nähtävyyksiä.


Eli, apua kaivataan!


Kuvat täältä, täältä, täältä ja täältä

Tunnisteet:

13 kommenttia:

Blogger Jenni kirjoitti...

En kyllä osaa auttaa, mutta otahan paljon kuvia sieltä sitten ainakin! ;)

17. syyskuuta 2009 klo 16.10  
Anonymous Ulrika kirjoitti...

Rooma-kohde nro 1 on jätskipaikka Gelateria della Palma, Pantheonin lähellä. Ikinä en oo parempaa jäätelöä syöny kuin siellä :)

17. syyskuuta 2009 klo 19.18  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Rooma on huono shoppailukaupunki. Sieltä löytää joko hirveän huonolaatuista trikookamaa tai niin huippukallista Pradaa. Normaalihintaisia kauppoja ei löytynyt kuin tutut Benetton ja Zara, sekä Mango. Itse olin tosi pettynyt. Tosin Trevin suihkulähteen lähettyvillä oli pikkukujia, joissa oli ihana vintage-liikkeitä. Niistä löytyy vaikka mitä, jos on rahaa.. Muuten kyllä hieno paikka, mutta valitettavasti shoppailukaupunkina ei iskenyt lainkaan :/

17. syyskuuta 2009 klo 22.04  
Blogger tipitii kirjoitti...

Rooma on aivan upea kaupunki, olin siellä itse keväällä 2005. Mitään kummosempia matkavinkkejä en osaa antaa, koska liikuttiin isolla ryhmällä ja kierrettiin vaan ne perus turistirysät, jotka varmaan tiedätkin ;) Mutta Pietarin kirkon torniin kannattaa mennä ja jäätelöä syödä niin paljon kun vaan vatsa vetää ;)

18. syyskuuta 2009 klo 10.45  
Anonymous Emma kirjoitti...

Joo, italialainen jätski on maailman parasta, sitä tuli omalla Rooman matkalla muutama vuosi sitten syötyä aika lailla...;) samoin pasta ja pitsa ovat (yllätys, yllätys) ihan omaa luokkaansa, varsinkin jos pitsat paistetaan oikeassa kiviuunissa. Kaupungin ulkopuolelta löytyy vaikuttavat katakombit, joissa kannattaa vierailla, jos aikaa riittää.
Rooma on hurjan kaunis kaupunki, mutta jotenkin se jätti kylmäksi. Yleensä mulle on jäänyt uusien matkakohteiden jälkeen sellainen olo, että on ihan pakko päästä joskus takaisin, mutta Roomasta sitä oloa ei todellakaan tullut. Eikä loistavia shoppausmestoja löytynyt, vaan juurikin noita anonyymin mainitsemia huonolaatuisia trikoovaatteita kauppaavia puoteja, peruskaupat ja sitten ne dolce & gabbanat, joihin ei ainakaan tämän tytön opiskelijabudjetilla ole varaa...
Mukava reissu oli kuitenkin, kiitos loistavan seuran, ruoan ja kauniin ympäristön :)

18. syyskuuta 2009 klo 14.55  
Blogger Irene kirjoitti...

kiitos tiedoista kaikille :)

jenni: ilman muuta!

ulrika: sinne!

anonyymi: joo näin olen ymmärtänyt, siksi mietinkin että keskityn itse kaupunkiin ja jätän shoppailun vähemmälle.

tipitii: niin mäkin suunnittelin :)

Emma: tosiaan mietinkin että voisi keskittyä kulttuuriin ja ruokaan ja jättää ehkä shoppailu vähemmälle :)

18. syyskuuta 2009 klo 15.58  
Anonymous Nini kirjoitti...

Jos shoppailla haluat, niin älä jämähdä keskustaan. Roomassa shoppaillaan ostoskeskuksissa kaupungin laitamilla(valtavirtamuotia, ei huippumuotia). Jos teillä on auto käytössä, käy ihmeessä Fiumicinossa (lentokenttäpaikkakunta Rooman länsipuolella) sijaitsevassa Parco Leonardossa; ilman autoakin pääsee Porta di Romaan (Pohjoisessa Roomaa kiertävän motarin eli Raccordon lähettyvillä). Itse Roomassa asuessani kävin mieluiten Parco Leonardossa sillä se on iso ja sieltä löytyy kaikki hyvät liikkeet. Miinuksena etäinen sijainti, itsekään tuskin olisin siellä niin tiuhaan vieraillut ellei ystäväni olisi asunut Fiumicinossa. Porta di Roma on lähempänä, Rooman sisällä mutta moottoritien varrella eli sinne pääsee helposti ja sieltäkin löytää paljon kivoja liikkeitä - ja IKEA vieressä! :D

Syö ihmeessä palapizzaa eli Pizza a taglio. Sitä löytyy joka kulmalta, voit ottaa mukaan tai syödä nopsasti paikan päällä. Löytyy ties millä täytteellä, tuoreellakin. Todella maukasta ja edullista ja valitset itse kuinka paljon otat ja kuinka montaa sorttia.
Jätskeistä kannattaa kokeilla mahdollisimman erilaisia makuja vaikka yhdellä kertaa (yhteen kuppiin saat useimmiten ainakin kolmea makua mahtumaan )- niitä on satoja! Oma lempparini on nocciola eli pähkinä.

Nähtävyyksiä kannattaa katsella tosiaan ennemmin kuin laittaa shoppailu etusijalle. Mutta jos jostain haluat nähtävyyksienkin osalta tinkiä niin katsele Colosseumia vain ulkoa äläkä mene sisälle - siellä ei yksinkertaisesti ole mitään. Jos kuitenkin haluat sinne mennä, älä jonottele itseksesi vaan liity ihmeessä ohjatulle kierrokselle - ei siksi että kierros olisi maata mullistava (tosin riippuu vetäjästä) mutta pääset satojen metrien jonojen ohi suoraan sisälle eikä hintakaan ole sen suurempi kuin muutenkaan (kallis kuitenkin!)
Jos mielit Vatikaani museoihin (anteeksi en tiedä miksi niitä Suomeksi sanotaan) niin varaa ohjattu kierros netistä - ei tarvitse jonottaa (muistelisin). Jos et halua ohjattua kierrosta mene kuukauden viimeisenä sunnuntaina - pääset ilmaiseksi sisään, tosin et saa niin paljon irti.
Muihin museoihin ei kannata vaivautua ellet ole kamala historian harrastaja - niitä on kymmeniä eivätkä todellakaan vedä vertoja Vatikaanille. Itse olen noita käynyt läpi jonkin verran.
Muut nähtävyydet kuten Trevi, Pantheon (lempparini), Piazza di Spagna, Piazza Navona ym. on kätevä kävellä katsomaan. Trevi ehdottomasti illalla! Trasteveressä kannattaa käydä Carlomenta-nimisessä ravintolassa ;) Trastevere on mukava rauhallisempi vanha työläiskortteli keskustan lähettyvillä mutta nimensä mukaan joen toisella puolen. Sinne pääset esim. ratikalla nro 8 L'argo Argentinalta (kissa-aukiolta). Kyseinen ravintola taas tarjoaa ehkä maailman parasta ja ohuinta pizzaa mutta on pelottavan edullinen. Talon punaviini on muuten hyvää! On toki muitakin hyviä ravintoloita mutta tämä on varma nakki, itse söin siellä vähintään kerran viikossa asuessani Roomassa.
Jos teillä on luppoaikaa, kävely ottaa jo jalkoihin ja on hyvä sää niin tehkää picnic Villa Borgheseen! Ihana puisto keskellä Roomaa jossa voi myös kokeilla monen hengen polkupyöriä - todella hauskaa! Sinne pääsee lähes kaikkialta Piazza del Popolon ja Piazza di Spagnan väliltä. Ai niin, Popololla kannattaa käydä ylhäällä Borghesen reunamilla katsomassa koko Roomaa :)

Tulipas pitkä viesti, mutta tuossa nyt oli vain muutama vinkki. Kerron mielelläni lisää jos yhtään kiinnostaa :)

18. syyskuuta 2009 klo 21.26  
Anonymous Nini kirjoitti...

PS. viettäkää paljon paljon aikaa ravintoloissa ja katukahviloissa istuskellen sekä lounasaikaan että illalla! oi että minulla on ikävä Rooman kiireetöntä meininkiä ja sen kaupungin keskustan kauneutta iltaisin...ahh :') Sellaisena iltana kun nälkää ei ole nimeksikään kannattaa käydä aperitivolla sellaisessa paikassa jossa on pieni bouffet drinkin/viinin hintaan. Näitä on paljon ympäri kaupunkia, varsinkin Piazza Navonan läheisyydessä.

18. syyskuuta 2009 klo 21.29  
Blogger Irene kirjoitti...

voi kiitos näistä vinkeistä, en olekaan näin paljon ideoita reissulle saanut vaikka olen haalinut tuntikausia netistä vinkkejä, kiitos siis tosi paljon!! <3 <3

19. syyskuuta 2009 klo 13.48  
Anonymous Riikka kirjoitti...

Hei Irene!

Kävin itse Roomassa viime kuussa (ensi kertaa) ja rakastuin kaupunkiin, sen ihmisiin ja ruokaan. Shoppailut jäivät aika vähälle, sillä kaupunki oli tuskastuttavan kuuma. Kielitaidon puute myös harmitti, roomalaiset eivät puhu melkein ollenkaan englantia.

Mutta, johonkin kannatti silti panostaa. Itse tein ainoat ostokseni Abiti Usati-liikkeessä (Via del Governo Vecchio 35), eli siis käytettyjen vaatteiden (+ asusteiden) liikkeessä. Saman kadun (tai oikeastaan kujan) varrelta löytyy myös muita vastaavia putiikkeja. Hinnat ovat tietysti katossa, mutta sieltä löytyy kaikenlaista - itse tein sieltä upeita löytöjä. Muista tinkiä!

Kaupunkia kannattaa kävellä ristiin rastiin, etäisyydet ovat pieniä eikä metrolla pääse nähtävyyksien lähelle kunnolla. Mutta jos aikaa riittää niin suosittelen ottamaan junan viinikaupunki Frascatiin (junaliput alle 2e, lähtee Terminiltä, kesto n. +30min), joka on todella sympaattinen ja sydämenvievä pikkukaupunki. Kannattaa tutustua paikalliseen valkoviiniin (:
Jos kuuma tulee, niin puolessa tunnissa pääsee myös Lidoon, rannalle lököttelemään. Sieltä löytyy myös paikallinen huvipuisto mitä ei me emme kylläkään päässeet kokemaan. Ensi kerralla sitten !

19. syyskuuta 2009 klo 20.13  
Blogger Irene kirjoitti...

Kiitos tosi paljon, Riikka, vinkeistä!

21. syyskuuta 2009 klo 14.43  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Muodin mekaksi Roomaa voi kutsua ainoastaan silloin kun katsastaa huippu merkkien tarjontaa, jos haluat jotain normaalihintaista kivaa,on syytä siirtyä toisaalle. Roomalaiset nuoret eivät pukeudu milelestäni mitenkään erityisen hyvin,kuten pohjois Italialaiset siskonsa, vaan muoti on omaamme huomattavasti jäljessä, jos vertaamme ruotsalais vaikuttesiin ;)
Pydähdy Firenzessä ja Milanossa, sieltä löytyvät kivoimmat kaupat.
Nimimerkillä 8 vuotta Italiassa asunut ;)

21. syyskuuta 2009 klo 17.05  
Blogger ihan_hupsu kirjoitti...

Oi Rooma on ihana<3 Edellisestä visiitistä on jo ihan liian kauan, mut melkein parasta antia kaupungissa on ihanat puistot sekä pikkuleipomot, joista voi napata maukkaita eväitä sinne puistoon. :)

22. syyskuuta 2009 klo 14.48  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu