Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Pelottaaaa

perjantai 12. kesäkuuta 2009

Pelottaaaa

Kävimme tänään Erikan kanssa Raumalla varaamassa tatska-aikaa. Tatuoija, jolta aikaa varasin oli niin innoissaan Erikan piirtämästä kuvasta, että halusi välttämättä tehdä sen itse, vaikka minulle alunperin ehdotettiin toista tyyppiä. Mikäs siinä, ajattelin, kun kerrankin tatuoija itsekin tykkää kuvasta, jonka heidän työpöydälleen tuon. Rannetekstini tekijä ei vaikuttanut kovinkaan innokkaalta, koska tekstit ja tribaalit ovat varmasti taiteilijalle aika tylsää puuhaa. Mieluiten he kai ottavat työn alle haasteellisempia hommia.

Kesäkuun lopussa siis joudun neulan alle ja tällä kertaa olen todella kauhuissani. Tatuoija nimittäin varoitti, että kyynärtaipeen kohdalle hakkaaminen sattuu ihan törkeesti. Hän jopa ehdotti kuvaa taipeen alapuolelle, etten kärsisi ihan niin paljon. Ei kuulosta lupaavalta. Onneksi tatuoijakaverini kertoi Emla-merkkisestä puuduttavasta aineesta, jota levitetään iholle ennen tatuoinnin tekemistä . Tököttiä saa kuulemma apteekista eikä ole ihan halvimmasta päästä, mutta SITÄ ON IHAN PAKKO SAADA. Olen selvinnyt tatuoijan tuolista aikaisemmin jo kolme kertaa, mutta tällä kertaa kyseessä on arka paikka ja aikaa kuluu aika reippaasti. Onko jollain kokemusta kyseisestä puudutusaineesta?

Kuvitukseksi tähän postaukseen silmääni miellyttäviä kuvia. Näitä en siis välttämättä itseeni haluaisi, mutta hienoilta ne muiden iholla näyttävät. Erityisesti olen mieltynyt mustavalkoisiin muotokuviin, old school -kuviin (ruusuihin, aseisiin, pääskysiin ym.) ja erityisesti miehillä hiha- ja punttitatuointeihin. Naisilla tykkään über-tyttömäisistä kirsikoista ja cupcakeista.Kaikki kuvat Check Out My Inkista, missä kannattaa selailla kuvia, kun aikoo itse ottaa tatskan.

Tunnisteet:

35 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heip! Mulla on tatska alavatsassa ja kipu- ja neulakammoisena käytin Emlan puuduttavaa laastaria. Pari tuntia muistaakseni sitä pidettiin ja n. puolta tuntia ennen tatskaamista otettiin pois. Hyvin toimi, yhtään ei sattunut. Laastari riittää hyvin pikkukuvaan, mutta tökötti varmaan parempi isommalle.

-Anni

12. kesäkuuta 2009 klo 21.31  
Blogger Irene kirjoitti...

OMG kiitos tästä infosta! mun on ihan pakko saada sitä ja joo se voide on varmaan mulle sit parempi ku tulee aika iso kuva! toivottavasti puuduttaa tarpeeks kauan!

12. kesäkuuta 2009 klo 21.54  
Blogger Aridith kirjoitti...

Munkin pitää varmaan hankkia tota mun niskatatskalle sitten :D

12. kesäkuuta 2009 klo 22.08  
Blogger ainono kirjoitti...

Emlaa saa apteekista käsikaupan puolelta muistaakseni vain 5 gramman tuubissa ja hintaa löytyy noin 12 euroa.

12. kesäkuuta 2009 klo 22.12  
Blogger Irene kirjoitti...

aridith: hanki ihmeessä mut musta tuntuu ettei niska oo mikään paha kuitenkaan. ei ainakaan mulla selkään luun kohdalle paljon sattunut vaikka kaks tuntia hakattiin. :)

ainono: no ei oo sit mikään kauheen paha!

12. kesäkuuta 2009 klo 22.28  
Blogger nppa kirjoitti...

Olen kuullut että se puudutusvoide hankaloittaa tatuoinnin tekemistä, mutta kai sekin riippuu tatuoijasta :)

12. kesäkuuta 2009 klo 23.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tulipa tässä mieleen (en kyllä tiedä onko tämmöistä jo ollut).. Olisiko mahdollista saada postaus, jossa esittelisit vanhat tatskasi?

12. kesäkuuta 2009 klo 23.33  
Blogger Mirette kirjoitti...

Mä ajattelin laittaa elmaa kun syksyllä on vuorossa sisäkäden tikitys. Emla tosiaan on kallista, 13e n. 5g tuubi, eli ihan hemmetin pieni. Sitä voi verrata esim tekoripsien liimapurkkiin :D Ja tää on resepti vapaata. Myös lääkäriltä voi pyytää reseptiä emlaan, ja se tuubi on 30g ja hintaa on n. 30e. Lääkärille voi vaikka selittää järkyttävästä neulakammosta, tai sitten esim voi sepittää, että harrastaa kamppailulajeja, ja pitäis saada pintapuudutetta :-D Kyllä kelmi keinot keksii.

Mutta niin, old schoolit on aina love. Ja toi sun suunnitelma oli oikeasti kaunis. Sun siskos vois piirtää mullekkin :D

13. kesäkuuta 2009 klo 10.09  
Blogger Mirette kirjoitti...

Elmaa - Emlaa :-D

13. kesäkuuta 2009 klo 10.10  
Blogger Mirette kirjoitti...

Niin joo, ja puudutus pitäis sivellä tuntia ennen kuvan ottoa, mutta se kestää about 2h. Ja aina ei edes toimi. Jokaisella on erilainen kipukynnys.. Niinhän se menee.

13. kesäkuuta 2009 klo 10.11  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

itse oon käyttänyt emlaa, kun on pitänyt verikokeita ottaa :) mulla se on kyllä puuduttanut aika hyvin ja kestänyt sen reilu pari tuntia.

13. kesäkuuta 2009 klo 10.50  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Eli emlasta. Itse olen sairaanhoitajaopiskelija ja olen nähnyt emlaa käytettävän isoihin ja syviin haavoihin ja niiden hoidossa. Puoli tuntia on annettu vaikuttaa, ja se on tarkka aika kuulemma, kun puudute ei vaikuta kovin kovin kauaa. Mutta uskoisin että on sinun tapauksessasi ihan ok vaihtoehto. Kysy toki apteekistas enemmän ;) ei kannata luottaa toisten ihmisten erilaisiin kokemuksiin.

13. kesäkuuta 2009 klo 11.13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mulla on iso tatuointi ranteen sisäpuolella (huomattavasti isompi kuin sinun tekstitatuointisi irene) ja siitä varoiteltiin että pitäisi olla erittäin arka paikka jne jne. mutta parin tunnin operaatio meni kuin siivillä eikä se nyt niin kamalasti sattunut. kyllähän se aina nipistää mutta minun mielestäni se kuuluu asiaan - tatuoinninottamisprosessi tuntuu jotenki "todellisemmalta"... onko edelliset tatuointisi sattuneet jotenkin ihan kamalasti? jos ei, suosittelisin että menet ihan luomuna piikitettäväksi..
-lilja

13. kesäkuuta 2009 klo 14.10  
Blogger Irene kirjoitti...

nppa: ainakin mun tatskaaja suositteli sitä!

Anonyymi: on ollu, tsekkaa aiheista "Tatuoinnit"

Mirette: kiitos! :) mun tatskaaja sanoi että se yks purkki riittää (?) täytyy kysyä vielä apteekista. Toivottavasti mulla toimii, yhyy..

Anonyymi: hyvä tietää että sulla on helpottanu, toivottavasti mullakin!

Anonyymi: kiitos kovasti tiedosta, mulle kun snaottiin että pitää antaa pari tuntia vaikuttaa mutta täähän on tärkeetä tietää tarkkaan että se kestäis mahd. kauan!! täytyy kysyä vielä apteekista.

anonyymi-lilja: hui kyllä mä otan kaikki apukeinot käyttöön jos vain voin :D oon kuitenkin kokenut sen luomutatuoimisen kolme kertaa niin nyt voin vähän jo helpottaa oloa ;) kyllä se varmaan kuitenkin tuntuu! :)

13. kesäkuuta 2009 klo 14.40  
Anonymous jiiiz kirjoitti...

Poikaystävä kävi hakkauttamassa lähes koko oikean käsivarren kokoisen kuvion.. Pahin kohta koko siinä projektissa oli ollut kyynärpää.. Eikä se Emla ollut auttanut yhtään, enemmänkin haitannut
sitä tatskaamista. Se kuvio, joka siihen kyynärpään ympärille tuli, jouduttiin tatskaamaan kolme kertaa (kolmella eri kerralla siis), että muste edes jotenkin tarttui siihen..

Tietenkin sen Emlan vaikutus ja kipukynnys kyynärpään alueella on jokaisella erilainen, mutta tässä oli "minun" kokemus kyseisestä asiasta =)

13. kesäkuuta 2009 klo 17.32  
Blogger asta kirjoitti...

Mie en oo koskaan huomannu minkäänlaista vaikutusta Emlan kanssa, oon käyttäny sitä usein verikokeissa. Mutta toivotaan et sun kohalla toimis ja kannattaa tosiaan apteekin tädeiltä kysyä lisäinffoa (:

13. kesäkuuta 2009 klo 18.44  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

verikokeissa? eika emla verikokeissa autakaan, kun se puuduttaa ihon ja ihonalaista kudosta, eikä esim. verisuonia. Tai riippuu nyt kummasta kivusta yrität verikokeessa päästä eroon; siitä kun neula lävistää ihon (mikä ei tunnu kyllä yhtikäs missään edes isommalla neulakammoisella) vai siitä kivusta kun neula osuu verisuonistossa esimerkiksi hermoon tms.

13. kesäkuuta 2009 klo 19.41  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mä laitoin emlaa ja silti sattu ihan mielettömästi kyynärtaipeen tatuointi. En tiedä, oon synnyttäny ja tiedän mitä kipu on, mut tää oli jotain kamalaa. En ota enää yhtään tatuointia ja toivon ettei lapsenikaan kun saa ite päättää sit joskus.

13. kesäkuuta 2009 klo 22.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kumma, kun samantyylistä tatuointia haluat kuin Give wings to my life/stylen Lauralla! ;)

14. kesäkuuta 2009 klo 14.55  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tatuoinnin otto sattuu joskus enemmän, joskus vähemmän mutta et sinä siihen tule kuolemaan joten aika kummallista, että tatuoijasi edes ehdottaa jotain puudutuslitkua..
Ei muuta kuin tatuointipenkkiin irvistelemään, ei voi olla noin pullamössöä!

14. kesäkuuta 2009 klo 14.55  
Blogger Irene kirjoitti...

jiiiz: niin meinaatko nyt ihan kyynärpäätä vai -taivetta? kyynärpää on nimittäin varmaan aika eri juttu sitten taas kun se on luuta..

asta: toivotaan :)

anonyymi: niin tätä mäkin mietin..

anonyymi: yhyy nyt pelottaa vielä enemmän :/

anonyymi: juu on se aika kumma juttu, kenelläkään muulla maailmassa ei ookaan old school pääskystä käsivarressa kun lauralla.

anonyymi: tosiaan oon luomuna jo kolme kertaa ottanut niin tällä kertaa voin käyttää vähän apukeinoja mielestäni :)

14. kesäkuuta 2009 klo 15.06  
Blogger Mirette kirjoitti...

Otetaas kantaa näihin keskusteluihin!

Aah, luoja mua ärsyttää ihmiset jotka vikisee että ei kannata ottaa tatuointeja jos ei kestä kipua. Mä ihan juttelin Legacyssa niiden tatuoijien kanssa, ja kysyin yleistä suhtautumista emlan käyttöön. Se yks oli laittanut sitä kylkiinsä, kun siihen tikattiin kuvaa. Se on ensinnäkin tatuoijan etu, että henkilö joka siinä penkillä istuu tatuoitavana, ei sätki ja nyi koko ajan. Kuvasta tulee parempi, ja asiakas on tyytyväinen. koska vaikka oma "mentaliteetti" kestääkin kipua, kroppa voi hyvinkin toimia eri tavalla.

Mun mielestä se on jokaisen oma asia, jos sitä päättää käyttää tai olla käyttämättä. Ei sitä olla yhtään astetta kovempi tyyppi, jos kaikki tatuoinnit on otettu ilman mitään puudutetta tms. Pääasia, et kuvasta tulee hyvä!

Ja kyynärpäästä vielä kun jiiiz kirjoitti. Niin kyynerpään nahka on ihan älyttömän paksua ja siinä on luu vielä kaikenlisäksi alla. Siksi se on helskutin vaikea saada pysymään, ja joo, se on myös tosi kipeä paikka. Yleensä jopa tatuoija joutuu käyttää enemmän voimaa ja tikkaa syvemmälle, että se väri oikeasti tarttuis :-D Mun poikaystävän kyynerpää hinkattiin viime kesänä, ja se on jo aika paljon "Kulunut" pois jo nyt. :S Semmonen se alue vaan on.

14. kesäkuuta 2009 klo 16.43  
Blogger Irene kirjoitti...

Mirette: AH kiitos tästä! mietin tota ihan samaa kyyrärpäästä :D kiitti komsusta, tää helpotti :)

14. kesäkuuta 2009 klo 17.25  
Blogger aba kirjoitti...

Hihhei! Itse olen emlaa käyttänyt kylkeäni tehtäessä. Niitä saa laastarina ja voiteena. Kyllä kannattaa! : ) Melkein voi nukkua nakutuksen ajan. :D Mutta sitten kun puudutus loppuu niin iskee kipu, mutta sitten itse työ on ohi niin ei ainakaan kipu enää pahene. :D

Löysin juuri blogisi ja näyttää kivalta. Täytyy palata tänne useammin. : )

14. kesäkuuta 2009 klo 21.28  
Blogger Irene kirjoitti...

kiva että löysit tänne ja kiitos kannustuksesta! toivottavasti mullakin auttaa se tökötti :D

14. kesäkuuta 2009 klo 23.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kyllä sä sen kivun kestät, onhan se sen arvoista :) Mutta tosiaan tuo emla laastari on itselläni ollut käytössä koska kammoksun rokotteita.... nimimerkillä rokote kammoinen neulatyyny :D

Laastari on suurinpiirtein samanhintainen muistaakseni kuin tuo emulsiovoide ja maksoi Helsingissä YO-apteekissa alle 15 euroa, joten ei sinänsä kovin hintavaa.

15. kesäkuuta 2009 klo 3.22  
Blogger viiva kirjoitti...

mulla laitettiin tota voidetta kun otettiin verikokeita ja hups ei se ainakaan mulla auttanut. oon itekkin ottamassa jotain kuvaa juuri samaiseen kohtaan ja nyt alan perääntyä tai sitten en :D

15. kesäkuuta 2009 klo 23.13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

heips, löysin tän keskustelun vasta nyt, ja tuli mieleeni että käytitkö tätä Emlaa? Ja auttoiko? Itselläni on ollut mielessä jo pitkään tatuointi suurinpiirtein samoille paikoille missä sinun uusimmaisesi on, mutta kipu vähän pistää mietityttämään :s

4. syyskuuta 2009 klo 9.33  
Blogger Irene kirjoitti...

Joo käytinpä hyvinkin ja käytin vielä toisen kerran tuossa viikko sitten. Hyvin toimi! eli ääriviivojen teko ei tuntunut ollenkaan, siis huom en tuntenut MITÄÄN, joten jouduin kysymään tatskaajalta että teetkö jo jotain. emlan vaikutus tosin tietysti lopppuu jossain vaiheessa koska se haihtuu vielä nopeammin kun kohtaa pyyhitään ja desinfioidaan koko ajan. eli väritysvaiheessa tuntuu jo, mutta ei ainakaan mua sattunut paljon yhtään, en tiedä sitten olenko jotenkin paksunahkainen. mutta enivei värityksen kestää muutenkin paremmin kuin ääriviivat ja musta oli ainakin ihan kiva että sai edes osan kivusta pois :)

4. syyskuuta 2009 klo 11.28  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

heipsan! Olen menossa ensi viikolla ottamaan ensimmäistä tatskaani ja olen TODELLA neulakammoinen joten pelottaa aikalailla :S kuva on kuitenki minulle tärkeä ja pitkään olen sitä himoinnut joten pakko on nyt kerätä rohkeus ja mennä reippaasti neulan alle! Olen kuitenkin harkinnut emla voiten käyttöä, joten kysyisinkin kokeneemmalta että riittääkö yksi tuubi n. 7cm korkeen ja 3cm leveen tatskan alueelle vai pitääkö ostaa kaksi? kiitos avusta! löysin vasta blogisi ja tykkään kovin! (:

19. tammikuuta 2010 klo 19.02  
Blogger Irene kirjoitti...

Joo riitttää hyvin yksi! mulle ainakin riitti ja mul on reippaasti isompi kuva! kiva että tykkäät blogista! :D tsemppiä sulle tatskaamiseen :)

22. tammikuuta 2010 klo 0.40  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Iiihihhihhiiii... sori, pakko nauraa tolle tyypille, joka kirjoitti, et verisuonissa olis hermoja :DD

En käsitä, miks joillakin ihmisillä on niin kielteinen suhtautuminen tuohon Emlaan??? Jos joskus tatskan otan, niin aion T O D E L L A K I N käyttää jotain kivunlievitystä. Tatskan otto ei ole mulle mikään todistelu siitä, että olisin jotenkin kova, kun kestän sen kivun :P Kiitos tästä tiedosta ylipäänsä, että on olemassa jotain tollasta, kuin Emla.

19. helmikuuta 2010 klo 23.01  
Blogger Henry kirjoitti...

Tästä on kirjoituksen ja kommenttien kautta tullut paljon hyödyllistä tietoa Emla -voiteesta. Kiitos paljon Irenelle ja kommentoijille kokemustensa jakamisesta!
Mulle hakataan muutaman päivän päästä iso kuva kylkeen ja tatuoija mainitsi ko voiteesta.
Vielä kun jostain löytäisi tietoa vaikuttaako voide tatuoinnin leviämiseen, paranemiseen tms...

21. maaliskuuta 2010 klo 18.15  
Blogger Irene kirjoitti...

mulle kerrottiin ettei vaikuta mitenkään tatuoimiseen eikä paranemiseen. eli on kaikin puolin ihan turvallista ja helpottaa kipua kummasti..kylkeen kannattaa laittaa, on kuulemma tosi herkkä paikka!

21. maaliskuuta 2010 klo 21.52  
Blogger Henry kirjoitti...

Kiitos tiedosta!
Emlat on nyt sitten hankittu :)

22. maaliskuuta 2010 klo 21.05  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu