Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Mitä on kesä?

keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Mitä on kesä?


Muistatteko lapsena, kun kesä tuntui niin loputtoman pitkältä, että syksyllä ihan odotti kouluun menoa? Sitä halusi nukkua pitkään, koska päiväkään ei tuntunut ikinä loppuvan, kun ei ollut mitään tekemistä.

Nyt tuntuu, että kesä loppuu aina ennen kuin se edes kunnolla alkaa. Ennen kesää stressataan kesätöiden perään ja kun kesä viimein koittaa, valitetaan ilmoista. Koko ajan on liian kylmää ja sateita - joskus jopa liian kuuma. Joka viikonloppu on buukattu täyteen ja kun viimeiset häät ja festarit on juhlittu, on jo syksy.

Tuntuu oudolta, että tämä kesä on ensimmäinen kesä sinkkuna kahdeksaan vuoteen. Sanoin kavereille, että aion ottaa siitä kaiken ilon irti. He tietysti olettivat, että tarkoitan viinanhuuruisia viikonloppuja ja villiä biletystä. Jatkoin kuitenkin lausetta: ...haistelemalla kukkia! Tarkoitin, että nautin kesästä, sen yksityiskohdista, tuoksuista, väreistä ja sateista. Ettei se lopu kesken niin yllättäen kuin yleensä - aikuisena.

Saunareissulla satoi vähän ja sireenit tuoksuivat:


Tunnisteet:

4 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Sireenit huutaa - syreenit tuoksuu. Eli pensaan nimi on Syreeni ei sireeni : )

11. kesäkuuta 2009 klo 17.22  
Blogger Irene kirjoitti...

sireeni on kasvisuku, tarkoittaa samaa kuin syreeni. syreeni kai on enemmän kansanomaisempi nimitys. mutta tiedän kyllä sireenin toisenkin merkityksen, joka on merkinantoväline.

11. kesäkuuta 2009 klo 19.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Luepas kysyinen wikipedian sivu, jota lainaat, tarkemmin. Sireeni on nimenomaan se kansanomaisempi nimitys.

11. kesäkuuta 2009 klo 23.05  
Blogger Irene kirjoitti...

No voi härre god viilataan nyt pilkkua sitten oikein kunnolla: sireeni on yhtä kuin syreeni nykysuomen sanakirjan ja factan mukaan, en siis wikipediasta tiedä. luontokartoittajaäitini mukaan syreeni on kansanomainen nimitys eli murteellinen. että näin.

12. kesäkuuta 2009 klo 18.13  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu