Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Äiti <3

sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Äiti <3Kaivelin arkistojen kätköistä äitiin liittyvää tekstiä näin äitienpäivänä. Seuraava teksti on Irene & Sagan ajoilta, mutta on edelleen ihan ajankohtaista:

Oma äiti on ollut minulle yksi tärkeimmistä vaikuttajista, mitä tulee tyyliin ja kauneuteen. Äidin opit ovat iskostuneet päähän, vaikka en aina noudatakaan äidin neuvoja. Näistä äiti jaksaa aina muistuttaa:

- Hymyile!


Äiti ei tykkää, kun me siskoni kanssa muikistelemme kuvissa suu kiinni. Pitäisi kuulemma nauraa oikein kunnolla, niin että hampaatkin näkyvät. Äidin ansiosta minulla ja siskollani on hyvät hampaat. Äiti ei ole koskaan puhdistanut lapsuudessamme tutteja omassa suussaan ja siksi karies ei ole tarttunut äidiltä tyttärille. Hampaissamme ei ole ainuttakaan reikää. Äiti on myös aina muistuttanut hampaidenhoidon tärkeydestä ja siksi olemmekin aina pesseet hampaamme ja ottaneet fluoritablettimme kuuliaisesti.

- Hyvä ryhti!


Olemme siskoni kanssa normaalia pidempiä naisia ja siksi yritämme joskus näyttää vähän lyhyemmiltä. Äiti yrittää aina meidän kanssa liikuskellessaan korjata ryhtiämme. Itse koitan nykyään oikein keskittyä siihen, että kävelisin ryhdikkäästi. Olen ymmärtänyt, että ryhti on loppujen lopuksi kaikista tärkein tyylikkääseen ulkonäköön liittyvä asia.


- Korosta vyötäröä!


Äiti ei haluaisi, että käytän vyötärön täysin piiloon jättäviä pussimaisia paitoja tai tunikoita. Hän sanoo aina, että jos vyötärö on, sitä pitää korostaa. Huomaan itsekin joskus sitovani kaapuihini vyötärövyön, äidin neuvojen muistutellessa olemassaolostaan pääkopassani. Siskoni ei edes osta pussimaisia paitoja eikä varsinkaan "äitiystunikoita", joista siis kangas laskeutuu löysästi alas heti rintojen alta.

- Käytä huulipunaa!

Usein ihmiset meikkaavat silmät vahvasti ja jättävät huulet nudeksi. Omastakin mielestäni meikistä tulee hassun näköinen, jos huulissa ei ole edes kiiltoa. Perussääntöhän on tietysti, että silmiä ja huulia ei korosteta samaan aikaan vaan joko tai. Äiti on kuitenkin opettanut, ettei huulia saa jättää täysin meikittä. Siksi kannankin aina mukana vähintään sävyttävää huulirasvaa.


- Ei viivakulmia!

Äidillä oli kovat paikat, kun teininä kulmakarvani olivat kaksi mustaa viivaa silmieni yläpuolella. Hän on opettanut, miten kulmat kuuluisi muotoilla: kauniisti ja luonnollisesti. Vanhemmalla iällä olen sentään ottanut vaarin hänen neuvoistaan. Valitettavan monella näkyy katukuvassa edelleen tällaisia kynällä piirrettyjä viivakulmakarvoja.


- Tuoksu!

Kotona piirongin päällä on ollut aina kymmenittäin hajuvesipulloja, koska äiti on ollut tarkka siitä, että hyvältä täytyy tuoksua ja vieläpä eri tilanteissa eri tavalla hyvältä. Talvella ja kesällä on oltava erilainen tuoksu. Itse olen vähän erilainen hajuvesien käyttäjä kuin äiti. Mielestäni on kivaa, kun ihmisella on yksi tietty ominaishajuvesituoksu, josta hänet tunnistaa. Tosin iltatuoksuja voi vähän vaihdella. Yksi hyvä hajuvesiin liittyvä neuvo, jota en ole kuullut äidiltäni on: Älä säästele hajuvettä! Tämä ei tarkoita, että sitä suihkitaan litratolkulla koko ajan vaan sitä, ettei hajuvettä käytetä vain erikoistilaisuuksissa.

- Värianalyysi!

Äiti on tarkka siitä, että käyttää vain värejä, jotka sopivat hänen vuodenajalleen. Äiti luottaa siis värianalyysiin. Olemme äidin kanssa molemmat syksyjä. Nuorelle iholle sopivat aika usein mitkä värisävyt vain, mutta vanhemmalla iällä värianalyysi kannattaa ottaa tosissaan. Olen kuitenkin tyytyväinen, että murretut värit tulivat taas, koska ne sopivat syysihmiselle.

- Missiposeeraus!


Äiti kauhistelee muotiblogien tyttöjen tapaa esitellä vaatteitaan tönöttävässä haara-asennossa. Itsekin syyllistyn tähän kutakuinkin aina. Äiti kuitenkin toivoisi, että poseeraisin kuvissa mieluummin missityyliin toinen jalka sievästi toisen edessä.


Äiti on opettanut huomaamattaankin minulle asioita kauneudesta. Yksi on, että pienten lasten äitikin voi näyttää hyvältä. Äiti näyttää lapsuudenkuvissamme aina freesiltä ja huolitellulta. Joku toinen äiti voisi sanoa, ettei äitinä ehdi miettiä omaa ulkonäköään, koska pitää keskittyä lapseen. Anna-Leena Härkönenkin muistuttaa eräässä kolumnitekstissään, että niin kauan kuin mukula ei osaa vaatia satoja euroja maksavaa nahkatakkia, hänen vaatteensa voi ostaa halpahallista ja äiti voi ostaa itse kalliita vaatteita. Olen kuullut, että jotkut äidit jopa halveksivat hyvännäköisiä äitejä, jotka miettivät äitiydestään huolimatta myös omaa ulkonäköään ja tyyliään.

Jos itse joskus saan lapsia, voin vakuuttaa, että käyn edelleen shoppailemassa, kampaajalla ja manikyyrissä entiseen tapaan. Ja omat lapseni saavat kuunnella kyllästymiseen asti vinkkejä tyylistä ja kauneudesta.

Lueskelin äidin lapsuuden päiväkirjaa (hänen luvallaan tietysti) ja huomasin, että äiti fanitti pikkutyttönä ketäpä muutakaan kuin TWIGGYA!

Tunnisteet:

11 kommenttia:

Blogger janmau kirjoitti...

Ihana äitipostaus! Mitähän ryhdittömiä viivakulmaisia äitiysvaatteisia tyttöjä meistä tulisikaan ilman, että äiti näyttäisi miten asiat pitää tehdä :)

11. toukokuuta 2009 klo 0.33  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oot ihan äitis näköinen xD

11. toukokuuta 2009 klo 0.56  
Blogger Mirette kirjoitti...

Ensin olin sitä mieltä, että oot ihan siskos kanssa samannäköinen, mut nyt olen vahvasti sitä mieltä, että te olette siskonne kanssa ihan äitinne näköisiä :-D

11. toukokuuta 2009 klo 13.51  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"Äiti ei ole koskaan puhdistanut lapsuudessamme tutteja omassa suussaan"

Mitää? Tekevätkö äidit sitten yleensä niin? Täytyy kysyä omalta äidiltä..:D

11. toukokuuta 2009 klo 14.58  
Blogger Mallu kirjoitti...

Olet kyllä aivan äitis näköinen (minä taas olen enemmän isäni näköinen):]

(..ja osallistun arvontaan:)

12. toukokuuta 2009 klo 11.57  
Anonymous wiiih kirjoitti...

joo munkin äiti on aina jaksanu jauhaa kuinka hyvä ryhti ja hymy on kaiken a ja o :D ja opit on kyllä tainneet mennä jopa perille ;)

12. toukokuuta 2009 klo 15.07  
Blogger amma kirjoitti...

voi sä oot niin samannäkönen ku äitis :)

tää on ihana postaus, tykkäsin jo irenesaga ajalla tästä :)

ihana ku jaat äitis vinkkejä muillekkin, ei nää oo kaikille ihan itsestäänselvyyksiä..

15. toukokuuta 2009 klo 20.44  
Blogger Irene kirjoitti...

kiitos kaikille komsuista :)

16. toukokuuta 2009 klo 13.29  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

noi on kaikki totta, perusjuttuja. mutta aikamoisiin viivakulmiin näyttää äitisikin sortuneen lukioaikoinaan!

16. toukokuuta 2009 klo 23.00  
Blogger Irene kirjoitti...

vohooi ei noi oo kuule viivakulmia nähnytkään!

17. toukokuuta 2009 klo 17.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ovat nuo kuule, aikamoiset viivat! :D ei tosin pahimmasta päästä...

-Josefina

21. toukokuuta 2009 klo 0.49  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu