Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

We can do it!

torstai 19. helmikuuta 2009

We can do it!

Huh, kun on vähän liikaa taas hommaa. Päätin lukea tänä keväänä naistutkimuksen perusopinnot, mikä tietää tenttejä harva se viikko. Joten ei tule päivän asu -kuvia, vaan kuvia tenttikirjoista! Nyt tentittävä kurssi on Sukupuoli ja representaatio ja yksi tenttikirjoista on Leena-Maija Rossin Heterotehdas. Rossi käsittelee teoksessa suomalaisen tv-mainonnan mies- ja naiskuvia. On muuten kerrankin mielenkiintoista luettavaa tenttiin.


Suosittelen muutenkin naistutkimusta sivuaineeksi (miksei pääaineeksikin) kaikille yliopistolaisille - helppoa, hauskaa ja äärimmäisen yleisivistävää. Minäkin opin muun muassa, ettei feminismi tarkoita miesvihaa! Ennen olin mukamas pesunkestävä antifeministi ja yhdessä päivässä minusta tulikin harras feministi - liberaali, ei radikaali, sellainen.

Mietin muuten, mitä "kunnon" feministi olisi mieltä tämän blogin ulkoasusta. Taitaisi joku mainita, että bannerin tytön kaltaiset naisobjektit ovat kaiken pahan alku ja juuri!

Tunnisteet:

27 kommenttia:

Blogger Noora Katariina kirjoitti...

Eikä! :) Kunnon feministin mielestä sukupuolirooleilla saa leikkiä. Niiden ei vain pidä rajoittaa ketään. Kyse on siitä, että pinkkiä saa käyttää ken tahtoo, eivät vain tytöt. Sitä paitsi tämä sinun blogisi ulkoasu enemmän ironisoi kuin ylläpitää perinteistä naiskäsitystä, kun se on niin supernaisellinen ja hauska.

Minäkin haluaisin napata naistutkimuksen sivuaineeksi, oispa aikaa. Sivuaineita olis niin kiva ottaa vaikka miljoona, mutta rahoitettua opiskeluaikaa ei ole tarpeeksi... :)

19. helmikuuta 2009 klo 20.53  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

myös feministeillä voi olla (ennakko-oletuksista poiketen) huumorintajua, joten ainakin mun mielestä sun bannerin kuva ei ole "kaiken pahan alku ja juuri". ylipäätänsäkin ajatus siitä, että feminismi ois ennen kaikkea toisten naisten arvostelemista sen perusteella, miten he elävät mun henkilökohtaiseen arvomaailmaan suhteutettuna, on paitsi paradoksaalinen niin myös äärettömän yksioikoinen. ei ihmistenvälinen kateus ja kapeakatseisuus ole mitään feminismiä. ei ainakaan mulle.
toisen naisen morkkaaminen vain tehdäkseen itsensä paremmaksi on mulle ehkä antifeministisintä ikinä. toisaalta tämä pätee myös siihen, mitä ajattelen niistä naisista jotka kailottavat kovaan ääneen olevansa feminismiä vastaan. nämä samaiset naiset usein vastustavat feminismiä siksi, että näyttäisivät toisten (miesten...) silmissä "paremmilta jätkiltä".

joo, sori tämä paasaaminen. sun blogi vaikuttaa hyvältä. paremmalta kuin edellinen, imho.

19. helmikuuta 2009 klo 20.54  
Blogger Irene kirjoitti...

riippuu just vähän katsantokannasta että mitä mieltä on..olen nimittäin oppinut että ei ole olemassa feminismiä vaan feminismEJÄ!

19. helmikuuta 2009 klo 21.24  
Blogger Cerisier kirjoitti...

Kai feministikin voi tykätä pin-up kuvista, nehän on usein aikas hauskoja ;)

19. helmikuuta 2009 klo 22.21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olenkin ihmetellyt, kun olet puhunut kannattavasi tasa-arvoa, mutta samalla haukunut feminismiä..

No nyt opit tämän!

19. helmikuuta 2009 klo 22.31  
Blogger Irene kirjoitti...

cerisier joo ilman muuta, riippuu vain feminististä!

anonyymi: joo mä oon liberaali feministi eli olen tasa-arvon kannattaja. mutta kyllä jotkut feministit ovat edelleen jopa miesvastaisia ja sitä kyllä ihmettelen. olen jossain asioissa ehkä vähän konservatiivinen, että miehen "kuuluu" olla tietynlainen ja naisen "kuuluu" olla tietynlainen, mutta toisaalta hyväksyn kyllä kaikki poikkeamatkin :D

20. helmikuuta 2009 klo 10.28  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti sinulla on jokin oikeakin ammatti tulossa tai olemassa. Höpöhöpö opinnoilla, kuten naistutkimus, ei elä.

Ellet sitten haaveile sosiaalielätin urasta.

20. helmikuuta 2009 klo 11.18  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kantsisko lukee sivuaineena kuitenkin jotain vähän työelämän kannalta fiksumpaa :D esim. laskentatoimen ja julkisoikeuden opinnot ovat aika kovia juttuja.

20. helmikuuta 2009 klo 12.26  
Blogger Jenna kirjoitti...

Onko teillä Seppänenkin naistutkimuksen tenttikirjana? :)

20. helmikuuta 2009 klo 13.22  
Blogger Jenna kirjoitti...

Oho, aikamoisia "viisauksia" ovat viimeisimmät kommentoijat pistäneet tulemaan.
Minäkin olen lukenut naistutkimusta (sivuaineena kuten Irenekin) ja kyllä töitä on ollut. Ainakin naistenlehdissä (joihin Irene käsittääkseni on kiinnostunut myös menemään töihin) naistutkimuksen opintoja arvostetaan.

20. helmikuuta 2009 klo 13.24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

'
Ainakin naistenlehdissä (joihin Irene käsittääkseni on kiinnostunut myös menemään töihin) naistutkimuksen opintoja arvostetaan.
'

Hups, ai sori. Meillä lienee erilainen käsitys sanasta työ. Ihan kivahan se on jos harrastuspuuhailustakin joku maksaa. *Oikeinko naistenlehtien 'toimittajat' saavat palkkaa?*

20. helmikuuta 2009 klo 13.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

En silti tiedä, onks naistutkimus kuitenkaan kovin hyödyllistä tulevan työuran kannalta...Etenkin jos heitä valmistuu hirveä määrä...

20. helmikuuta 2009 klo 20.02  
Blogger Irene kirjoitti...

anonyymi: luen naistutkimusta sivuaineena. ja luen sellaisia sivuaineita jotka kiinnostavat ja joiden tenttikirjoja jaksan lukea. yliopistossa taas opiskelen lähinnä yleissivistyksen vuoksi, en opiskele ammattiin.

anonyymi: ammun mieluummin kuulan kallooni ku opiskelen laskentatoimea.

Jenna: joo on! Joo eikös oo oikein varsinaisia viisauksia, samanlaisia ku tää: "Miks pitää opiskella jotain suomen kieltä ku me kumminki osataa sitä kaikki"

anonyymi: joo kaikki naistenlehdet tehdään suomessa talkootyönä, että ei siitä mitään palkkaa makseta. totta puhuen, aion tulevaisuudessa tehdä työtä joka on mielenkiintoista, en sellaista mistä tulen rikkaaksi ja katkeraksi. ja eiköhän naistenlehden toimittajatkin leipää saa syödäkseen..

anonyymi: en valmistu naistutkimuksesta, kyseessä on sivuaine. perusopinnot no big deal, älä murehdi.

20. helmikuuta 2009 klo 20.22  
Blogger Saga kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

20. helmikuuta 2009 klo 21.40  
Blogger Saga kirjoitti...

hehhe, jotku anonyymit eivät näköjään tajua, mitä akateeminen vapaus ja yleissivistävät opinnot tarkoittavat :D saatan itsekin vielä joskus ottaa naistutkimuksen sivuaineekseni. Tuo oli hyvin sanottu, että on olemassa feminismEJÄ. juuri saman olen havainnut. vaikka mä en ikinä halua tulla kutsutuksi feministiksi (johtuu siis maineesta, jonak eräät miestenvihaaja-feministit ovat ismille hankkineet), niin luulen, että esim sä ja mä ajatellaan loppupeleissä tasa-arvoasioissa aika samalla tavalla.

20. helmikuuta 2009 klo 21.40  
Blogger Saga kirjoitti...

tuo sun kello ^muuten elää jotain Samoan aikaa. Kirjoitin äskeisen 21.40, ja tuo näyttää 11.40 :D:D Eipä silti, kyllä mä mielelläni olisin paraikaa Samoan kuumuudessa.

20. helmikuuta 2009 klo 21.42  
Anonymous kaisa kirjoitti...

heh, irene varo vaan, jäät pian työttömäksi yhen sivuaineen takia! ;)

21. helmikuuta 2009 klo 0.34  
Anonymous Marsu kirjoitti...

Ketä nämä miestenvihaajafeministit ovat?

21. helmikuuta 2009 klo 1.01  
Blogger Irene kirjoitti...

saga: joo mäkin luulen että ollaan aika samalla aaltopituudella tässä ismi-asiassa ;) mutta voidaan tosiaan sanoa olevamme ensimmäisen aallon liberaalifeministejä jotka olivat ensisijaisesti tasa-arvon kannalla.

kaisa: joo täytyy ottaa huomioon että niin saattaa nyt käydä :DD tai siis mullahan on jo töitä mutta voin saada potkut tän sivuaineen takia! ;)

Marsu: no ei varmaankaan ole mitään tiettyä koulukuntaa, mutta toisen aallon feminismin mukana heitäkin tuli. esim muistaakseni radikaalit kulttuurifeministit ovat sitä mieltä, että heteroseksi on vähän huono ratkaisu, että naisen pitäisi harjoittaa seksuaalisuuttaan mieluummin naisen kanssa tai yksin. ja vauvat pitäisi tehdä keinotekoisesti (keinohedelmöitys ja keinokohtu) että naiset pääsisivät synnytyksen ikeestä, joka siis alistaa naista. mutta nyt saatan puhua läpiä päähäni, en nyt muista ajattelevatko näin radikaalit kulttuuri- vai liberaalifeministit :/ menee aina sekasin. ja siis pointti on että yhtä varmasti on miestenvihaajafeministejä kuin naistenvihaajasovinisteja :)

21. helmikuuta 2009 klo 11.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miten olet voinut selviytyä yliopisto-opinnoistasi tähän asti tietämättä (ilman naistutkimuksen perusopintoja), että feminismi ei ole yhtä kuin miesten vihaaminen?

Terveisin,
Aidosti ällistynyt ja järkyttynyt

21. helmikuuta 2009 klo 14.08  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

'
yliopistossa taas opiskelen lähinnä yleissivistyksen vuoksi, en opiskele ammattiin.
'
Niinpä tietysti, mitenkäs muutenkaan. Yliopisto lienee ainoa paikka jossa saa harrastaa puuhastelua ilmaiseksi. Kaikki muut harrastukset tuppaavat maksamaan.

21. helmikuuta 2009 klo 16.09  
Blogger Irene kirjoitti...

anonyymi: no hiukan kärjistetysti sanoin tuon :)

anonyymi: saan yliopistokoulutukseni kautta sellaisen ammatin, jonka haluan. mutta en saa ammattia suoraan, kuten esim ammattikorkeakoulusta, lääkiksestä tai okl:stä. en ole siis ammatiltani filosofian maisteri mutta sen tutkinnon avulla pääsen tulevaan ammattiini. yritetäänpäs nyt ymmärtää näitä asioita taas vaihteeksi..ja muuten yliopistokin maksaa ;)

21. helmikuuta 2009 klo 16.16  
Anonymous Anna kirjoitti...

Ihmeellisiä kommentteja täällä feminismeistä ja naistutkimuksesta. Älä välitä niistä! Tosi kivaa lukea blogiasi pitkästä aikaa ja nauti yliopistolla olosta! Sitä kaipaa niin kovin, kun sieltä "joutuu" pois. Anna

21. helmikuuta 2009 klo 17.08  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Pakko kommentoida, kun itsekin heräsin vasta tuossa syksyllä yliopisto-opinnot aloitettuani siihen ajatukseen, ettei feminismi tosiaan ole miesten vihaamista (noloa!). Siis mikäli olen oikein käsittänyt, feminismin pointti on se, että naiset olisivat aidosti tasa-arvoisia miehen kanssa. Ja sitten taas sovinismi on sitä, että jotain ihmisryhmää yritetään sortaa. Eli yleinen käsitys sovinismista on siis oikeammin miessovinismia ;) Älkää lyökö kauheen kovaa, jos olen väärässä!

3. maaliskuuta 2009 klo 21.32  
Anonymous kyllikki kirjoitti...

No jopas.

Feminismillä ei ole mitään tekemistä miesvihan kanssa. Yksittäisten henkilöiden viha taas on heidän oma ongelmansa. Lesbous ja feminismi taas eivät liity mitenkään toisiinsa sillä toinen on aate ja toinen ominaisuus. Itse en ole naistutkimusta koskaan lukenut, mutta mikä jottei, hemmetin hyvä että joku lukee. Ja siis daa: feminismin yksioikoinen tuomitseminen kertoo lähinnä kommentoijan joko a) puhtaasta sivistymättömyydestä tahi b) suboptimaalisesta kognitiivisesta kapasiteetista. Yst terv: meikkaava pitkähiuksinen akateeminen heterofeministi

10. maaliskuuta 2009 klo 18.30  
Blogger Irene kirjoitti...

kyllä, kannattaa opiskella jotta saa yleissivistystä jotta oppii ettei feminismi ole miesvihaa :D

10. maaliskuuta 2009 klo 18.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mikähän naistutkimuksessa on vikana, kun se saa tasa-arvon kannattajatkin kääntämään päänsä miesvihaan vaan yhden tenttikirjan luettua. Se joka "arvostaa" arvostaa vastapuoltakin ja kysyy miten voisin auttaa sinua,se joka vihaa, tuo omat etunsa kaikkialle. Puhe ilman tekoja ei ole mitään.puhe ja teot pelkästään tietystä näkökulmasta vain vihaa!

17. huhtikuuta 2009 klo 16.46  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu